Innuttaasunut

Napparsivik ilinniartitsivinngorpoq

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Paamiuni Katersugaasiviup suliniuteqarneratigut “Napparsivik” ilinniartitsivinngortinneqarpoq, taamaasilluni Paamiormiut meerartaat maanna Napparsivimmi atuarsinnaanngorlutit.

 Tassani meeqqat Kalaallit Nunaat qangarnisartaa ilikkagaqarfiginerussavaat, kulturi misigisassavaat kiisalu workshoppini peqataasinnaassallutik. Aamma Kommuneqarfik Sermersuup kulturikkut suliniutaa “Kulturikkut isumassarsiorfik”suleqatigineqartarumaarpoq, taanna atuarfiit eqqumiitsuliortullu akornanni kulturikkut paarlaasseqatigiittarfiuvoq.

Ilinniartitsivik ullumikkut ammarpoq.

“Meeqqat tikilluaqqunissaat kiisalu illoqarfitta oqaluttuassartaa aammalu kulturerput pillugu ilinniartinnissaannut peqataanisssanissarput qilanaareqaarput”, taama oqarpoq Trine Mogensen, illoqarfiup katersugaasiviani ulluinnarni aqutsisuusoq.