Innuttaasunut

Kajumissutsiminnik suliaqartunut qarasaasiakkut pikkorissartitsinerit akeqanngitsut

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Kajumissutsimik suliaqartuuguit taamaaliussallutilluunniit eqqarsaruit suliniummik nutaamik pitsaalluinnartumik pilersitsisoqarpoq, sakkussanik nutaanik tunniussisinnaasunik. Akeqanngillat.

Coronamik nalaataqarpugut tamannalu allanngorneq kajumissutsiminnik suliaqartunut immikkut misigisaqarfiuvoq, inunnut attaveqarneq suliaannut annertuumik allannguuteqarfiuvoq. Uninngatikkallarneqarpoq.

Silatooqarporlu eqqumaffiginnittunik taakkualu qarasaasiakkut pikkorissartitsinernik assigiinngitsunik kikkut tamarmik akeqanngitsumik peqataaffigisinnaasaannik aallartitsipput. Isumassarsiami piffissaq silatuumik isumannaatsumillu kinguneqartussanngorlugu atorneqassaaq.

Pikkorissartitsinerit qallunaatut ingerlanneqassapput, siammasissuupput peqatigiiffimmi allamiluunniit aqutsisutut piumassuseqarnerup attatiinnarnissaanut tunngasinnaallutik. Taamaallaat sammisassat.gl iserfigissavat ilitsersuutillu malillugit soqutigisannik misissuissallutit.