Innuttaasunut

Qatserisarfik qatserisartuni aalajaatsut pillugit nalliuttorsiorpoq

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Ukiuni 40-ni kingullerni qatserisartut aalajangersimasut Nuumminngaanneersut illoqarfiit pingaarnersaanni ikuallattoqalersillugu orniguttarput qamiteriartorlutik, inuunermillu annaassiniariartorlutik. Taamaammat nersortariaqarluinnarput, pingaartumik taakkua ulluinnarni sapiitsuliortartut akunnaatsuliitillugit. Piffissami kingullermi sulisut tallimat taamatut nalliussipput.

Naasut nersornaatillu pisariaqartumi Nuummi Qatserisartut qatserisartuinut sisamanut tunissutigineqarput, tamarmik qatserisartuunerminni akunnaatsuliillutik nalliuttorsiormata.

Saamerlermiit: Beredskabsmester Gunner Petersen, upalungaarsimanermi assistenti Jacob Inooraq Kleist, beredskabsmester Paw Hjortstrøm, upalungaarsimanermi assistenti Ulrik Josefsen taavalu talerperlermiilluni upalungaarsimanermi pisortaq Knud Petersen.

Jacob Inooraq Kleist ukiunik qulinngortorsiorpoq, taavalu Paw Hjortstrøm qatserisartuni ukiunik 20-nngortorsiorluni.

Gunner Petersen aamma Ulrik Josefsen marluullutik qatserisartuunerminnik ukiunik 40-nngortorsiorput. Aamma taamatut Knud Petersen nalliuttorsiorpoq, aasarli imminut ukiunik 40-nngortorsiortutut taasalereersimasoq.