Innuttaasunut

Eqqagassaleriffimmiit juullimi inuulluaqqussut – piffissat ammarsarfiit, atueqqiinermut aamma ilinnut orpiutinnullu qaaqqusisussut

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Juulli ukiortaarlu sukkasuumik qanilliartorput immaqalu suli angumerisassaqarputit juullimut nerriviliorsimasumut ingitsinnak ukiortaamilu pilluaqqusitinnak angumeriniagassannik?  Qujanartumik ikiorsinnaavatsigit.

Juullimi ikiortaamilu eqqagassaatitit pilersaarutit malillugit aaneqartassapput

Eqqaavilerisugut isumaqatigiissuteqarfigivagut eqqagassaatitit nalinginnaasumik juullikkunni ukiortaamilu aaneqartarnissaat pillugit, taamaalilluni illit taakku eqqarsaatigisariaqanngilatit. Illuatungaanilli eqqaasikkusuppatsigit, suli eqqagassaateqaruit eqqaavimmiissinnaasunit amerlanerusunik, taava nammineerlutit taakkua Eqqagassaleriffimmukaatissagakkit.

Eqqagassaleriffiup tigooraaviullu juullikkunni ammasarfii allannguuteqarput.

Eqqagassaleriffiup tigooraaviullu juullikkunni ammasarfiit pisarnermit allaanerulaassapput.

Eqqagassaleriffik juullip ukiortaallu akornanni ammaffissai:

23. decembari:

Ammavoq 07.00 – 17.30

24. – 26. decembari:

Matoqqavoq

27. decembari: 

Ammavoq  07.00 – 17.30

28. decembari:

Ammavoq  09.00 – 14.00

29. decembari:

Ammavoq  11.00 – 16.00

30. decembari:

Ammavoq 7.00 – 17:30

31. decembari

Matoqqavoq

1. januari

Matoqqavoq

Atueqqiisinnaaneq eqqarsaatigiuk allallu illit atoqqinngisassanik nuannaaruteqartillugit

Juulli tunisiffiuvoq – nutaarpassuillu nuannersut atulerpata nutaanngitsut nutaanut inissaqartitsisussanngussapput. Taakkuli immaqa suli atorsinnaagaluarput, immaqalu arlannguata taakkorpiannguit iginniakkatit amigaatigivai?

Maani eqqagassaleriffimmiittugut kikkut tamaasa kaammattorumavagut atueqqiisinnaaneq aamma juullikkunni eqqarsaatigeqqullugugu atoqqinneqarsinnaasorpassuimmi angerlarsimaffinni allani atoqqinneqarsinnaanerinut periarfissarpassuaqarput.

Assersuutigalugu misiliguk facebookimi quppernerpassuit KØB-SALG-BYTTE aqqutigalugit allagarsiineq  – ajornanngitsunnguuvoq, avatangiiseq inuillu allat taamaalillutit iluaqusissavatit – immaqalu niuerluarnikkut iluanaaruteqalaarsinnaallutit.

Inimi orpik  kusassaataajunnaarpat, peertariaqalerpallu,  neriuppugut illoqarfimmi nutaamik ileqquliussaqarnissamut peqataassasutit. Piffissami 1.januarimiit 8.januari  orpik  atorunnaagaq ataani nunap assingani nalunaarsukkanut tunniukkiartorsinnaavat – amerlasuunik aggiussisoqarpat, immaqa orpippassuaaraliorsinnaavugut, toqquuttaaffiusinnaasumik.

Orpiup tunngavia akisooq angerlarsimaffimmiitiinnarneqassaaq, qangatoortumilli orpik tunngavilersimagukku taanna atatiinnassavat, nammineerluni napasinnaaniassammat. Suli apinerussappat aamma orpiutit apummut “kapputiinnarsinnaavat”.

Ikuallattoornissaq eqqarsaatigalugu orpik 1 januaari sioqqullugu tunniunneqassanngilaq aamma pinnersaateqartinneqassanngilaq, taamaattumik pinnersaataasa peernissai eqqaamassavat – taakku atoqqinneqarsinnaammata.

Januaarip ulluisa 8-ta kingorna orpiit katersorneqassapput seqqutserneqarlutillu ikuallaavimmut ikineqarsinnaanngorlugit imaluunniit illoqarfimmi arlaanni immiutitut atorneqarsinnaasunngortinneqassapput. Soorunami orpinnut inissiiffissatut innersuussaq allanik ilitsivigeqqusaanngilaq – igitassat allat Eqqagassaleriffimmut tunniuteqquneqarput.

Sermersuumi Eqqagassalerinermik suliaqartunit kikkut tamarmik juullimi ikiortaamilu pilluaqquneqarput.