Innuttaasunut

Tasiilaq pillugu oqartussaasut suleqatigiipput

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

“Tasiilami meeqqanut inuusuttunullu atugassarititaasut pitsanngortinneqarnissaannut suleqatigiinneq alloriarneruvoq.  Upalungaarsimanissaq pillugu suleqatigiinnerup assigisaanik Kalaallit Nunaata sinnerani pilersitsisoqarumaartoq neriuppunga” Peqqissutsimut, Isumaginninnermut Inatsisinillu Atuutsitsinermut Naalakkersuisoq Martha Abelsen oqarpoq.

Kommuneqarfik Sermersuumi borgmesteri Asii Chemnitz Narup taamatuttaaq isumaqatigiissummik iluarinnippoq oqarlunilu: “Suliassaqarfik ukkatariuassavarput ataatsimoorussamillu patajaallisakkamik suleqatigiinnitsigut eqqortumik sammiveqarluta ingerlalerpugut.  Meeqqanut inuusuttunullu navianartumiittunut pitsaaqutaasumik ataatsimoorluta sullissinerulissaagut.  Siunissami suleqatigiinnissarput qilanaaraara.”

Kalaallit Nunaanni Politiini politimesteri Bjørn Tegner Bay aammattaaq isumaqatigiissummik iluarinnittorujussuuvoq: “Ataatsimoorluta suut tamaasa atorlugit ikiorniaratsigit, meeqqat oqartussaasunik arlalinnik naapitsinerminni malugissagaat neriuutigaara. Isumaqatigiissutip massuma taamaattoqarnissaa qulakkeerinneqataaffigissavaa.”

Tasiilami meeqqanik atornerluisoqartarneq pillugu oqartussaasut ataatsimoorlutik pitsaaliuinermi, ikilisitsiniarnermi katsorsaanermilu imminut pituttuiffiusumik, piffissaq eqqorlugu, oqartussaasoqarfiit assigiinngitsunik suliallit akornanni suleqatigiinnissaat isumaqatigiissutip kinguneraa.