Innuttaasunut

Pitsaaliuinermut Ataatsimiititap iIliuusissatut pilersaarutaa atuaruk

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.

Nuummi Pitsaaliuinermut Ataatsimiititaq pitsaaliunermut tunngatillugu sumiiffimmi attaveqaatit nukittunerulernissaannik suliniuteqarniarpoq.

Illoqarfiit pingaarnersaanni Pitsaaliuinermut Ataatsimiititaq peqqinnissaqarfimmeersunik, kigutigissaasunik, atuarfeqarfimmeersunik, politiineersunik isumaginninnermillu sulialinnik ilaasortaqarpoq. Ataatsimiititap ersarinnerulerniarluni sulissutigaa, taamaalilluni sumiiffimmi pitsaaliuinermik suliaqartartut aalajangiisartullu ataatsimiititami ilisimasanik siunnersorneqarnermillu annertunerusumik ujartuisalersinnaaqqullugit.

”Pitsaaliuinermik suliaqartatut pingaarnerit ilaat ataatsimiititami sinniisoqartitsipput. Suliassaqarfimmut tunngasumik siamasissumik ilisimasalinnik aamma aalajangiisinnaassuseqartunik katersisoqarnikuuvoq. Taamaammat Pitsaaliunermut Ataatsimiititaq najukkami pitsaaliuinermik suliaqarnermi qanimut suleqatigiinnerulernissamut ataatsimoorfissatsialaavoq. Isumaqarpunga, suli pitsaanerulernissatsinnut piukkunnaatilinnik ataatsimoortitsilluarluta,” Jesper Olesen, Nuummi Pitsaaliuinermut Ataatsimiititami siulittaasuusoq nunallu immikkoortuani Sermersuumi nakorsaanerusoq oqarpoq.

IIiuusissatut pilersaarut atuaruk