Innuttaasunut

Peter Davidsen – Juullimi Eqqaamasanni Nuannernerpaaq

Paasissutissaq qangarnissaq

Akit, ammasarfiit, malittarisassallu il.il. uani saqqummiunneqartut qanganitsersimasinnaapput.


Kommueqarfik Sermersuup juullimi ammartagaa juullernissaata tungaanut ingerlavoq. Kommunalbestyrelsimi ilaasortat apersornikuuagut ukiup ingerlanerani suliaminni suut nuannarinersaasimaneraat aamma inuunerminni juullimi eqqaamasaminni suna nuannernersaanersoq.

2017-imi kommunalbestyrelsemi suleqataasimaninni eqqaamasamma nuannernersarissavaat, inuusuttunut kommunalbestyrelsemik aallartitsinissamik siunnersuutima akuerineqarnera. Kommuneqarfik Sermersuumi inuusuttut tamat oqartussaaqataanerannik akisussaaqaalernerannik tamanna kinguneqassammat.

Juullimi eqqaamasanni nuannernersaraat panitta 2005-imi juullisioqatigeqqaarnera. Juulli nuannertuaannaraluartoq, meeqqap juullisioqatigeqqaarnerata juulli nuannernerulersimmagu.


Kommuneqarfik Sermersuup juullimi unammisitsinerani #julenuuk-mut peqataanissat eqqaamajuk. Hashtag #julenuuk atorlugu Facebookimut Instagramimulluunniit assimik ikkussiguit unammisitsinermut peqataassaatit.