Kalaallit Nunaanni Uumasut Nakorsaqarfia Inuussutissalerinermullu Oqartussaqarfik Tasiilammi innuttaasunik ataatsimiititsinissamut aggersaavoq

Kalaallit Nunaanni Uumasut Nakorsaqarfiani Inuussutissalerinermullu Oqartussaqarfimmiit qimmit qimuttut inatsisaanni allannguutit pillugit paasissutissinniinissaq siunertaralugu Tasiilami innuttaasunut ataatsimiinnissamut aggersarpagut Tasiilammiipput. Inatsi nutaaq aqqutigalugu nappaataatit tunillaassuuttartut marluk tassalu qimmit nappaataat aamma parvovirus akiorniarlugit qimuttut illersuutinik akeqanngitsumik kapitissimanissaat piumasaqaataalerpoq.

Tamatuma saniatigut uumasut nakorsaat uumasunik atugarissaartitsinermut aammalu qimmit nappaataannut tunngasunik sillimaniarneq pillugu saqqummiissaaq.

Qimmiuteqarnermut tunngasunik soqutigisaqartut tamarmik tikilluaqqusaangaarput ataatsimiinnerlu naammassippat uumasut nakorsaanut apeqquteqarsinnaanissamut periarfissaqassaaq. Ataatsimiinnerup ingerlanera tamaat oqalutsi peqataassaaq.

PIFFISSAQ: Ataasinngorneq 23. Oktobari 2017 nal. 19.00-imit 21.00-imut
SUMIIFFISSAA: Katersortarfik

Takkuttunut kaffillertoqarlunilu kaageerallertoqassaaq.