Seksuel sundhed og selvmordsforebyggelse på skemaet

Forebyggelseskonsulenterne i Kommuneqarfik Sermersooq har gennemført en række forebyggende tiltag i Tasiilaq i løbet af september og oktober. På programmet har blandt andet været seksuel sundhed, selvmordsforebyggelse og digital mobning.

Børn og unge i Tasiilaq har den seneste tid fået undervisning i forskellige emner af Kommuneqarfik Sermersooqs forebyggelseskonsulenter. Det har foregået i forskellige fora og henvendt til forskellige aldersgrupper.

For 4.-7. klasse har der været digital mobning på programmet, mens det selvmordsforebyggende projekt Think Inuk har været rette mod eleverne i 8.-10. klasse. De større elever har desuden lært mere om rusmiddelforebyggelse gennem Projekt PAS.

Undervisning uden for skolen
Projekt PAS har også været Majoriaq og Piorsaavik, hvor i alt på 35 elever har været med. Derudover har forebyggelseskonsulenterne været forbi ungdomskulturhuset Igdlo over tre aftener, hvor 60 af byens unge har haft, Think Inuk, seksuel sundhed og alkoholvaner oppe som emner. Dertil kommer et arrangement for bygdebørnene på skolehjemsophold, som har fået undervisning i undervisning i prævention, kønssygdomme, graviditet og ikke mindst om grænser.