40 års jubilæum som brandmand

Mandag den 1. juli fik Knud Petersen fra Nuuk overrakt diplom for 40 års tjeneste i beredskabet.

Han blev modtaget af familie, venner og kolleger der stod med deres brandmandsuniformer og hilste ham velkommen med deres lykønskninger. Foran rådhuset stod ligeledes flere brandbiler på rad og række.

Borgmester Charlotte Ludvigsen og viceborgmester Uju Petersen holdt blandt andet tale for jubilaren.

”Alle i Nuuk kender dig nok. I mange år har du været didikeret til dit arbejde og du har måttet forlade din familie på grund af udrykninger. Din familie har stået bag dig med opbakning og de skal også have et stort tak for deres støtte, sagde Charlotte Ludvigsen.

Knud Petersen var bevæget og glad for at modtage sit diplom.

”I løbet af de 40 år har jeg dag og nat rykket ud 4.000-5.000 gange. Jeg har oplevet en masse i løbet af de år, jeg har både haft positive og negative oplevelser. Men heldigvis har vi ikke mistet nogle brandfolk i de år til trods for at der har været mange alvorlige hændelser, siger Knud Petersen.

Hans kollegaer havde planlagt dagen specielt for ham. Han blev hentet tidligt om morgenen ved sit hjem, med sirene og brandbiler og derefter gik turen til brandstationen hvor de spiste morgenmad sammen.

”Jeg var meget overrasket og bevæget da jeg blev hentet af mine kolleger og jeg måtte også lige fælde en tårer, siger Knud Petersen.

Der var pindemadder og kager på rådhuset og der blev holdt flere taler for den vellidte brandmand. Dagen sluttede med grillhygge med familie og kolleger i hans ”andet hjem”, nemlig på brandstationen.