Deltagerne om bygdeseminaret: Vi er kommet tættere på hinanden

Vi har talt med nogle af deltagerne til bygdeseminaret. Ifølge dem har det været dejligt med et par dage sammen med andre bygdebestyrelser. ”Vi er blevet inspireret”, ”Vi har lært hinanden bedre at kende”, er nogle af kommentarerne.

Hanne Jakobsen, Arsuk: – Det har været nogle gode dage sammen med de øvrige bygdebestyrelser. Der har været flere oplæg, blandt andet omkring hvordan man kan søge midler til fritidsaktiviteter. Det har også været interessant og høre om hvordan det går med de øvrige bygder i vores kommune. Vi er kommet tættere på hinanden og vi har helt sikkert inspireret hinanden i løbet af de dage vi har været samlet i Nuuk.

Mánassínguak Noahsen, Qeqertarsuatsiaat: – Vi har delt erfaringer med hinanden. Vi har hørt om de udfordringer der er de enkelte steder, og vi har hørt om styrker og svagheder i de forskellige bygder. Seminaret har medvirket til, at vi er blevet rykket tættere sammen med de øvrige bygdebestyrelser. Det har været dejligt at møde de andre medlemmer face-to-face og lære hinanden bedre at kende.

Peter Uitsatikitseq, Sermiligaaq: – Det har været et spændende seminar med mange nye inputs. Vi har hørt lidt om overgangen fra fanger til fisker. Der har været forsøgsfiskeri i østgrønland i rigtigt mange år og fiskerikonsulent Sivert Amondsen har lovet at komme til Sermiligaaq til sommer for at få en dialog med os.

Anders Sanimuinnaq, Kuummiut: – Vi er endelig blevet hørt og forstået. Efter kommunesammenlægningen er vi blevet hægtet af i Østgrønland. Men nu sker der noget og man har planer om at videreudvikle bygderne.

Anda Nathanielsen, Qeqertarsuatsiaat: – Der er stor forskel imellem bygderne i Kommuneqarfik Sermersooq. Det har været interessant at høre om hvordan det går i de andre bygder. Vi har helt sikkert inspireret hinanden og vi er kommet tættere på hinanden. Vores svaghed er, at vores samarbejde imellem bygderne er for svagt. Vi kunne godt komme tættere på hinanden og derfor har det været dejligt at møde de andre medlemmer.