Flot stemmeprocent i Tasiilaq

Den 30. maj var der valg til ungdomskommunalbestyrelsen i Tasiilaq og de omkringliggende bygder. 

Ud af 372 stemmeberettigede valgte 307 elever at afgive deres stemme. Det gav en stemmeprocent på 82,5. 10 kandidater fra 6.-7. klasse stillede op og det blev Pele Jørgensen fra 6y med 50 stemmer samt Sofie Olsen fra 7y med 80 stemmer der løb med sejren.

De kan nu se frem til at deltage i ungdomskommunalbestyrelsen når de holder deres første møde i Nuuk til efteråret.

Afdelingsleder for mellemtrinet på Tasiilami Alivarpik, Luna Billum: – Så er vi færdige med demokratidagene og dermed er valget ligeledes overstået. Vi har haft nogle rigtig gode dage med ambitiøse lærere og elever. Alle elever på nær 10. klasserne som har været til eksamen, har været med i dagene.

– Valget forløb rigtig fint og alle elever var dygtige til fortælle deres navn til de valgforordnede og dermed modtage deres valgseddel. Kun en elev stemte blankt. Vi har ingen ugyldige stemmer haft. Da mandaterne skulle offentliggøres var der velkomst, sang og en flot tale ved skoleinspektør, Nukannguaq Kristiansen. Mandaterne blev lykønsket med store klapsalver, kram, chokolade og blomster, siger Luna Billum.

Der skal vælges to elever fra hver folkeskole/friskole i byerne samt to elever fra hvert bygdebestyrelsesområde. Tasiilaq var den første by der havde valg senere vil der være valg i Paamiut, Nuuk og Ittoqqortoormiit.