Koncernservice

+299 36 70 00
kommuneqarfik@sermersooq.gl

Kuussuaq 2, PO 1005
3900 Nuuk

  1. ma - on 10:00 - 15:00
  2. to 12:00 - 17:00
  3. fr 10:00 - 12:00

På nuværende tidspunkt har borgere uden vaskemaskine og måske uden mulighed for andre ting, intet sted de kan henvende sig, hvis de bor i mindre bosteder. Borgerne mangler servicehuse eller vaskefaciliteter og derfor søger jeg en løsning på dette.

Man kunne med fordel lave et værksted eller servicehus, hvor man kunne lave forskellige ting ligesom man har mulighed for dette i bygderne. Jeg fremsatte et forslag på om dette i Februar 2016, hvor Kommunalbestyrelsen sendte det til videre behandling i Udvalg for Anlæg og Miljø. Jeg vil derfor spørge om hvornår jeg får tilbagemelding på beslutningen? Om det virkelig er blevet diskuteret?


Administrationens svar

Kommuneqarfik Sermersooq afholder forskellige serviceydelser eksempelvis vaskerifaciliteter. Boligselskaber har også ofte vaskerier i forskellige byer i kommunen.

Paamiut er det eneste sted i kommunen uden offentligt vaskeri. Det er ikke forvaltningens opfattelse, at der er efterspørgsel på vaskerier, og det forventes, i takt med at velstanden stiger, at færre har behov for adgang til vaskerier. Vi må forvente at eventuelle indtægter for et vaskeri i Paamiut må være meget begrænset.

Forvaltningen har således ikke planer om at åbne et vaskeri i Paamiut.

Et eventuelt politisk ønske må behandles i forbindelse med Kommunalbestyrelsens budgetlægning. Driften af et vaskeri koster omkring kr. 0.5-1.0 mio. om året. Derudover skal der påregnes et ikke uvæsentligt beløb til eventuel etablering.