Koncernservice

+299 36 70 00
kommuneqarfik@sermersooq.gl

Kuussuaq 2, PO 1005
3900 Nuuk

  1. ma - on 10:00 - 15:00
  2. to 12:00 - 17:00
  3. fr 10:00 - 12:00

Da en del borgere, og undertegnede, undrer sig over størrelsen på årets juletræ på Arsiffik ved blok 5, vil jeg tillade mig at rette nogle spørgsmål omkring årets juletræ ved Arsiffik til administrationen.

1. Er det korrekt, at tidligere års juletræer var betalt af (tidl.) venskabskommunen Lyngby Tårbæk?

2. Er den i år opsagte aftale med kommunen direkte årsag til, at vi har fået et juletræ af nærmest halv størrelse af, hvad det plejer at være?

3. Er besparelser i kommunen årsag til, at juletræet ikke er så stort i år?

4. Hvilken størrelse træ kan Nuuk borgere forvente i fremtiden?

Årets juletræstænding er en årelang tradition, som betyder meget i mange familier igennem flere generationer. Når vi ændrer på begivenhedsrige traditioner som denne, inklusive noget som at ændre størrelsen på træet på Arsiffik, mener jeg, at vi som kommune skylder, at forklare borgerne hvorfor det forholder sig således. Derfor fremsender jeg mine spørgsmål, i håb om, at undrende borgere også kan få svar på deres.


Administrationens svar

Juletræet i år er en gave fra Aalborg Kommune og er omkring 10 m højt – og vurderes til at være ca. 2 meter lavere end de forgange år. De ca. 2 meter har naturligvis også indflydelse på træets fylde hvilket kan være medvirkende til at det virker lavere. Træet blev bestilt til at være 10 meter, da det var det man mente der var bestilt de tidligere år.

Det er korrekt at juletræer tidligere har været en gave fra vores venskabsbyer, men ophøret af samarbejdet var der taget hensyn til fra administrationens side af. Det skal dog for god ordens skyld nævnes at udover træet på Arsiffik, har kommunen fået sponsoreret:

1) Et træ fra Reykjavik Kommune, der er placeret i Qinngorput ved Nukariit

2) Et træ fra Frederiksberg kommune, der er placeret i Qeqertarsuatsiaat.

Kommunen har ikke sparet på juletræer i år – tværtimod har træerne i år kostet kommunen omkring 40.000 kr. mere end forrige år. Dette skyldes dels ophøret af venskabsbysamarbejdet og dels indkøb af flere træer til en hurtigt voksende by.

Fremadrettet kan borgere i Kommuneqarfik Sermersooq forvente ligeså mange juletræer som i der er placeret i år. De kommende års juletræer vil, ligesom tidligere år, blive bestilt med en maksimal højde på omkring de 12 meter.