De Tre Principper

Ud over de traditionelle redskaber og metoder som Kommuneqarfik Sermersooq benytter i arbejdet med mental sundhed, anvendes også konceptet 3P – De Tre Principper.

Hvad er De Tre Principper?
De Tre Principper er en tilgang til forståelse af hvordan det menneskelige sind fungerer, og hvordan denne forståelse kan lede til mental sundhed. Det er ikke hverken en religion eller en teori, men en tilgang med fokus at give den enkelte ro i sindet, give slip på kontrollen og lade naturen tage over.

Hvordan bruger kommunen De Tre Principper i praksis?
Kommuneqarfik Sermersooq er startet med at introducere De Tre Principper i børnehaver, hvor alle ansatte, lige fra pædagoger til rengørings- og køkkenpersonalet har haft mulighed for at deltage. Der samarbejdes med en ekspert i Holland, og når man har rundet 100 deltagere, vil der blive udarbejdet en rapport.

Hvor kan jeg læse mere om emnet?
Hvis du er interesseret i at fordybe dig i De Tre Principper, kan du læse bogen med titlen ”Livet opleves indefra og ud. De 3 principper – Alt hvad du behøver at vide for at forandre dit liv”, som er skrevet af Michael Neill. Derudover er der bogen ”Dit Selvhelbredende Sind” af Mette Louise Holland, som er oversat til grønlandsk.