Meddelelser

  1. Sørine Steenholdt, der er udpeget af Katuaq til Rådet til Kulturfremme, har ønsket at udtræde af rådet. Katuaq har i stedet peget på Laura Lennert Jensen.
  2. I Paamiut blev nationaldagen fejret med nationalsangen, fælles kaffemik, sælskydningskonkurrence og musik på Sletten.
  3. I Ittoqqortoormiit blev nationaldagen fejret med fællesspisning med lokale råvarer, sælskydningskonkurrence og sang.
  4. I Tasiilaq blev nationaldagen fejret efter de faste traditioner. 
  5. Kultur afd forventer at hendes Majestæt Dronningen besøger Tasiilaq d. 24.-25. juli og Nuuk d. 1.-2. august. Programmet er i støbeskeen.
  6. Tidligere på måneden havde Borgmesteren fornøjelsen af at møde en masse børn fra AHL. Skolen fylder 10 år og børnene besøgte kommunalbestyrelsens mødelokale for at se Hans Lynges værker.
  7. Administrationen er i dialog med DHL om muligheden for at afvikle Royal Run i efteråret.
  8. Sermersooq Business ansætter nye medarbejdere i henholdsvis Tasiilaq og Paamiut. I forbindelse med at der har været to opsigelser i Sermersooq Business, er der åbnet mulighed for at ansætte nye medarbejdere decentralt, i henholdsvis Paamiut og Tasiilaq. I Paamiut er der indgået en aftale med lokalmuseet om at dele en medarbejder. I Tasiilaq er der opslået en stilling som forventes besat i august/september. Muligheden ligger fint i forlængelse af den decentrale erhvervsstruktur med lokale erhvervsråd. Medarbejdernes fornemste opgave bliver at understøtte erhvervsrådenes arbejde og udløse erhvervsstrategiens vækstpotentialer i tæt samarbejde med kollegaerne i Sermersooq Business.