Meddelelser

1. Meddeleser fra formanden.

1.

 1. D. 26. oktober var borgmesteren på besøg hos Utoqqaat Peqatigiit i foreningernes lokaler i Blok 10. Foreningens bestyrelsesmedlemmer og almene medlemmer var mødt op til borgmesterens besøg.
 2. 26. oktober behandlede kulturrådet ansøgninger til Sermeq Puljen. Der var i alt 33 ansøgninger som skulle behandles. Heraf var 8 ansøgninger fra sidste ansøgningsrunde 1. marts, som var blevet bedt om at tilpasse deres ansøgning i forhold til COVID-19 situationen. De resterende 25 ansøgninger var nye. I alt blev der godkendt projekter for: 1.685.179,00 kr.
 3. D. 29. oktober havde borgmesteren et telefonisk møde med Lokaludvalget i Tasiilaq.
 4. D. 30. oktober havde borgmesteren et telefonisk møde med erhvervsrådet i Tasiilaq.
 5. D. 5. november afholdte NAKUUSA et virtuelt børnetopmøde i tæt samarbejde med landets kommuner. Pga. Covid-19 restriktionerne, var børneråddet samlet i Nuuk, Qaqortoq, Ilulissat, Aasiaat og Sisimiut hvor de var fordelt i kommunevis. Borgmesteren var inviteret til børnetopmødet, som blev afholdt på rådhusets byrådssal i Nuuk, hvor hun byd børnene velkommen. NAKUUSA udarbejder en resolution fra børnetopmødet, som de forventer at aflevere til Naalakkersuisut og samtlige borgmestre så snart de har den klar.
 6. D. 6. november fejrede Kommuneqarfik Sermersooq modtagelsen af det første af en række beviser, der skal til for at kunne erklære Nuuk for bæredygtighedscertificeret. Diplomet, som kommunen har modtaget, er en såkaldt bronze benchmarking.
 7. D. 7. november var det Internationale Inuit dag. Og i dagens anledning, inviterede Inuit Cirkumpolar Council, Greenland (ICC) og Kommuneqarfik Sermersooq byens unge mellem 15-35 år til en workshop med fokus på debat og identitet og værdier. Idéen med arrangementet udspringer fra borgmesterens dialogaften om Hans Egede statuen, hvor deltagende borgere efterlyste uddybende debatarrangementer om hvem vi er.
 8. Nuuk får en ny brandstation. Det forventes, at den nye brandstation vil stå klar til brug den 1. maj 2022. Siorarsiorfik – Nuuk City Development A/S har gennemført en udbudsproces i forbindelse med opførelse af en ny brandstation på kommunens entreprenørplads ved Pukuffik i Nuuk. Brandstationen på mere end 2800 kvadratmeter vil blive opført i to etager med gode personalefaciliteter, garager, vaskehal og værksted. Der vil således være god plads til at udføre alle opgaver før, under og efter en hændelse.
 9. Den traditionelle fælles julefrokost for Kommuneqarfik Sermersooqs ansatte er desværre aflyst i år pga. Covid.19. For stadig at markere julemånedens begyndelse, har kommunens administration besluttet, at der lokalt på arbejdspladsen kan afholdes mindre og kortere julehyggearrangementer i arbejdstiden. For de arbejdspladser, hvor det ikke er muligt at gøre det i arbejdstiden, kan arrangementet afholdes uden for arbejdstid.

Arrangementet skal være alkoholfrit og følgende restriktioner skal overholdes:

 • Max 100 deltagere
 • Kun deltagelse af ansatte inden for samme forvaltningsområde og inden for egen afdeling/institution (dvs. dem vi ser til dagligt)
 • Adgang til håndvask og håndsprit