Ansøgning – Work in progress, Myter i norden

Tirsdag d. 28. maj 2019 har Nuuk Lokaludvalg modtaget ansøgning fra Seid Productions om økonomisk støtte til at kunne vise en work in progress (*WIP) forestilling på National Teateret i august 2019. Forestillingen har til formål at gøre kunst lettere tilgængelig for Nuuk borgere og den er derfor gratis for publikum.

 

Der søges om i alt 150.000 kr.

 

I projektbeskrivelsen står der blandt andet:

 

“Jeg vil skabe noget helt unikt, noget Nuuk eller Norden aldrig har set før”, disse ord er drivkraften og motivationen for Madelaine Gordon Graadahl, der i efteråret 2018 bestemte sig for at dykke ned i de nordiske myter og sagn, for at kunne bygge en magisk forestilling baseret på disse. Teater, sang, dans og magi er hovedingredienserne i projektet og formålet er at tilgængeliggøre kunst, som er relevant for Grønlandsk kultur og for Nuuks befolkning.

 

Under et to ugers forløb i Nuuk (juli-august 2019) vil Seid Productions lave research og sammensætte en WIP* forestillingen sammen med de medvirkende scenekunstnere. Målet er at skabe en magisk forestilling hvor teater, sang, dans og magi er i fokus, som publikum kan blive tryllebundet af.

 

Vi lægger stor vægt på samarbejde og udveksling kunstnere imellem og vil derfor involvere lokale kunstnere i processen, både i form af scenekunstnere og musikere. Vi vil også involvere lokale som har interesse eller viden om grønlandske myter og sagn, for at kunne have et udbytte af information og inspiration.”

 

Indstilling

Der indstilles til:
– at Nuuk Lokaludvalg beslutter om der skal tildeles økonomisk støtte til formålet

 

Bilag
1. Ansøgningsskema

Beslutning
Nuuk Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen med bemærkning om, at der savnes information om forestillingens indhold og hvor mange borgere, der vil få mulighed for at se work in progress forestillingen. Det ansøgte beløb vurderes umiddelbart til at være meget højt, i forhold til hvor mange borgere, der vil komme til at se en enkelt forestilling.
1 stemte for, 3 stemte blankt og 4 stemte imod.