Ansøgning – projekt Narsarsuaq/Sletten. Blok 1-10 my home is where my heart is

Ansøgning – projekt Narsarsuaq/Sletten. Blok 1-10 my home is where my heart is

 

Nuuk Lokaludvalg har onsdag d. 30. april modtaget ansøgning fra Teater Freeze Productions om økonomisk støtte til projektet ved navn Narsarsuaq/Sletten. Blok 1-10 my home is where my heart is. Formålet er at lave 6 store performances i blok 2 og 6 og 10 under Nuuk Nordisk 2019, baseret på historier fra blokkene gennem de sidste 30 år.

Der søges om I alt 200.000 kr.

Formålet med projektet er ifølge ansøgningen blandt andet:

”(…) at de lokale borgere i Nuuk vil opleve deres egen by’s ”hjerte” blive fortalt på en ny måde. Alle de besøgende ved Nuuk Nordisk vil få et indblik i Nuuk’s og Grønlands nyere historie.

(…) sammen med kunstnerne og alle de involverede vil vi indsamle historier fra borgere i Nuuk som har levet eller lever i blokkene (1-10) siden starten . Vi spiller i de to tomme store børnehaver i blokkene 2 og 6, samt i beboerforeningens festlokaler, som vi indretter som en slags lejligheder, hvor hvert rum er en stue.

Forestillingerne som har en varighed af ca. 30 minutter, spiller hver dag i hele ugen under Nuuk Nordisk festival, på forskellige tidspunkter, så man kan se dem alle. Der vil være plads til ca. 35-40 publikummer hver gang.

Projektet er skabt med en stor kærlighed til Nuuk og dets beboere,- og vi ønsker og håber, at vi på denne måde kan skabe et større kendskab til hinanden, gennem den direkte involvering, samt det at vi faktisk spiller i selve området. Og vi håber de besøgende udefra under festivallen vil opleve en ny side af Nuuk og Grønland.

Vi rykker kunsten ud til borgerne, og går i dialog med dem i deres bydel. Vi mener at vi gennem kunstens udtryk sammen med og hos borgerne skaber en fælles oplevelse – en unik oplevelse som vil give dem en ny fælles erindring og et nyt narrativ som skaber – måske- en bedre livskvalitet.

Og måske kan dette skabe præcedens for lignende projekter fremover, tvær æstetiske og tværsektorielle. Det er vigtigt at vi skaber kunst i et område som til tider fremstår voldsomt og mørkt. For der bor mennesker, hvis både smukke og også hårde historier skal fortælles. Gennem en ny fælles bevidsthed, skabes der også en ny erindring,- en fælles erindring om Nuuk og om Grønland.”

Indstilling

Der indstilles til:
– at Nuuk Lokaludvalg beslutter om der skal tildeles økonomisk støtte til formålet

Bilag
1. Ansøgning og budget

Nuuk Lokaludvalg beslutter at ansøgningen imødekommes og der tildeles 200.000 kr. til formålet.