Services

Nuuk jagter førertrøjen inden for bæredygtig turisme

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Ambitionerne om at gøre Nuuk til en pioner inden for bæredygtig turisme er meget stærke, og nu tager byen endnu et stort skridt mod målet med hjælp fra EarthCheck, som er verdens førende eksperter på området

Grønlands hovedstad mener det alvorligt, at byen skal være blandt verdens førende destinationer inden for bæredygtig turisme. Derfor har Nuuk allieret sig med den anerkendte organisation EarthCheck, som skal hjælpe byen med at indfri sine mål.

”Vi vil meget gerne tiltrække turister, som går op i bæredygtighed, og derfor er det altafgørende, at vi sørger for at passe på vores unikke natur, når vi arbejder for at styrke turismen. Både for vores egen skyld og for vores gæster”, siger borgmester Charlotte Ludvigsen, der ser frem til samarbejdet med EarthCheck.

Nuuk træder ind i EarthChecks program til bæredygtige destinationer, hvor igennem byen får en række værktøjer til at forbedre sig økonomisk, miljømæssigt, kulturelt og socialt, og det skal alt sammen foregå sideløbende ud fra en holistisk tankegang.

Samarbejdet vækker også begejstring hos afdelingen for Vækst og Bæredygtighed i Kommuneqarfik Sermersooq. ”At blive både Grønlands første EarthCheck-certificerede destination får også betydning for, hvordan vi markedsfører Nuuk. Vi skal også fremhæve byen som en livsstilsdestination, et godt sted at besøge, arbejde, leve og stifte familie”, siger Salik Hard, som er projektleder i kommunen.