Udbud af køkken- og kantinedriftsopgaver

Udbuddet er afsluttet

Kommuneqarfik Sermersooq, Rådhuset, udbyder hermed udførelse af køkken- og kantinedriftsopgaver. Opgaven udføres som en offentlig kontrakt i henhold til kommunens Indkøbspolitik.

Opgaven udbydes samlet og som en forpagtning af rådhusets kantine, og der kan ikke afgives tilbud på kun en del af opgaven.

Køkken- og kantinefunktionen varetager alle opgaver i forhold til kommunens ansatte med hensyn til fremstilling og levering af mad, drikkevarer og lignende dels til salg i personalekantinen og dels til servering i forbindelse med møder, receptioner og øvrige arrangementer på Rådhuset. Herudover har kantinen i dag en kaffeordning med kommunen, hvor kommunen for en fast pris, køber kaffe/te til samtlige medarbejdere.

Køkken- og kantinefunktionen skal hvile i sig selv. Dog afholdes alle udgifter til vand, varme, elektricitet, driftsudstyr, inventar m.v. af Kommuneqarfik Sermersooq ligesom tilbudsgiver ikke skal afholde husleje.

Udbudsmateriale

Offentligt udbud nr. 2015/SI001

Tidsfristen for tilbuddet

Tilbud med tilhørende bilag skal sendes til udbud@sermersooq.gl senest den 9. oktober 2015. Kommunen forbeholder sig ret til frit at vælge mellem de indkomne tilbud og indkalde tilbudsgivere til en uddybende præsentation/forhandling